2011-07-04

Amelia: Här bestämmer män. Vi tänker ändra på det.

Amelia satte en tvåmeters IRL-badge på Handelsbanken i Visby. Tanken är att lyfta fram vilken makt Amelias läsare har. Målet är att regeringen ska skapa lagstiftning för jämställda bolagsstyrelser inom ett år. Såhär skriver www.amelia.se:
I börsbolagens styrelser är 78 procent män. 97 procent av börsbolagens vd:ar är män. Detta innebär ett farligt slöseri med resurser. Alla är i teorin överens om att detta är dåligt för Sverige. Men inget händer. I år, 2011, ÖKAR andelen män i styrelserna för svenska aktiebolag. Det är skrattretande och vårt tålamod är slut. amelia kräver därför en lagstiftning som gör att styrelserna består till hälften av kvinnor och kommer att uppmana våra läsare att rösta på ett parti som driver den frågan. ... Och med 360 000 läsare varannan vecka är vi en maktfaktor att räkna med. 360 000 är lika många som röstade på centerpartiet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snacka om att inte gå med gott exempel, Av alla som sitter på deras redaktion finns endast en man. Tycker att hälften av kvinnorna borde gå åt sida och släppa fram männen.

Anna Hass sa...

Jag vet tyvärr ingenting om redaktionen på Amelia, eller huruvida de överhuvud taget får män som söker dit och vill arbeta där.