2011-07-04

Seminariet jag inte gick på: Hur skapar vi framtidens kvinnliga ledare?

Plötsligt händer det. Det seminarium som jag mest sett fram emot – hur skapar vi framtidens kvinnliga ledare? - bestämmer jag mig plötsligt för att inte gå till. Istället sitter jag kvar på Bloggplats H12 i skuggan under fläderträdet som fäller små vackra blommor över mitt tangentbord. Och väljer att reflektera.

Jag känner att jag vill sitta still, tänka och skriva. Enligt Kristina Lindqvists forskning är tid för reflexion den viktigaste framgångsfaktorn i förändringsprocesser. Jag tar tag i det argumentet. Bland mina syften med att vara i Almedalen står ju min egen och företagets utveckling.

Fler argument i mitt huvud för att låta bli att gå: Seminariet, som hålls av Fryshuset, verkar vilja presentera genomarbetade metoder för att stötta unga tjejer. Jag känner mig oerhört intresserad av att bidra, och känner mig så säker på att jag kommer att gå vidare med det när jag kommer hem, att jag inte behöver gå dit för att bli övertygad.

Dessutom tänker jag att om jag twittrar om det idag så försvinner det i det enorma flödet från #almedalen.

Istället bestämmer jag mig härmed för att kontakta Fryshuset om detta senare och blogga om det. OK? Påminn mig för all del.

1 kommentar:

Jenny Forsberg sa...

Jag reflekterar en stund över "tid för reflexion den viktigaste framgångsfaktorn i förändringsprocesser". Så viktigt. Så lätt att prioritera bort i hastigheten. Ser fram emot att reflektera med dig på solvarm klippa senare i sommar - har bokat både stuga, bastu och restaurangbord. Klippan gick inte att boka dock :-)