2009-10-21

Spotikett? Som i twittikett och netikett.

Hur får man egentligen göra med Spotify hemma hos vänner? Är det okej att skapa egna spellistor? Om det är musik på, och man vill spela en låt, klickar man då, eller köar man låten?

I lördags var jag på hemmafest. Folk började köa låtar. Vi hade samlat på oss en lång lista som vi lät spela. Plötsligt kom en och klickade på en låt, och satte alltså igång den direkt, till mångas förtret. (Tack och lov återgick det ju till kölistan efter den klickade låten.) Okej? Inte okej? Hur explicit kan man vara med regler kring detta? Kommer det att ge sig allt eftersom vi alla vänjer oss vid mediet?

Själv hade jag tänkt att vi skulle skapa en gemensam spellista på festen som var hos mig den 10, men det var ingen som hängde på. Men det skulle ju vara som en souvenir, ett lätt sätt att återuppleva festen efteråt ...

Jag har sagt det förr. Heja Internet, och alla nya saker vi fått av det.

.

3 kommentarer:

Malinka sa...

Skapa egna spellistor kan man väl göra – de går ju att radera senare.

Numera blir det sällan fester alls, och väldigt väldigt sällan fester-med-musik. Så just hur man hanterar Spotify har jag inga åsikter om. Men för musik i allmänhet tycker jag:

• Den som har festen bestämmer hur musiken ska hanteras.

• Man går inte och byter musik hur som helst (särskilt på lp-tiden /ja, jag är urgammal/ var det ett STORT no-no hos mig, eftersom fulla typer tenderar att repa vinylen).

•Man står inte och sliter i folks skivor/cd (rotar i folks iTune e.d.) hur som helst och sprider skivor, omslag över golvet (eller flyttar på filer).

Den sista punkten slipper man väl bekymra sig för med Spotify. Den andra gäller för alla medier. Man blir ju GALEN när folk sätter igång och låtbytes-battlar varandra!

Rusty sa...

Man kanske får klippa folk lite slack när det gäller just Spotify? Det är fortfarande ganska nytt och det är inte alla som vet att man kan köa låtar. Så om nån spelar direkt borde första åtgärden vara en vänlig demonstration av hur man gör när man köar istället.

Anonym sa...

Om jag hade varit på festen så hade jag så klart hängt på. :)