2010-04-12

Vorsprung durch Muzik

Jag ska skaffa mig ett soundtrack, tror jag. Att spela när jag kliver fram för att hålla utbildningar. Sådär som hockeyspelarna, när de susar in på isen, till mäktiga toner och publikens jubel.

Jag kanske får svårt att få kunderna att köpa rökmaskinen. Men ändå.

Låtar som lär vara med:

There she goes
Personal Jesus
Master and servant
Circus ("there's only two types of people in this world: the ones who entertain and the ones who observe")
Dancehall queen ("I still run this thing like a dance hall queen")
Ich bin wieder hier
Respect
Värsta grymma tjejen
Lay all your love on me
Big in Japan
The show must go on

Jag var på en föreläsning en gång. Om att stärka barns självkänsla. Och när hon hade föreläst i nästan tre timmar tände hon ljus och släckte i hela lokalen och satte på en stark pampig låt från Kristina från Duvemåla, om att känna sig själv. Och när hon tände igen så sa hon något om att "det var sådana tankar som for genom mitt huvud när jag sprang genom den demilitariserade zonen och flydde till Västtyskland".

Snacka om att slå de sista rejäla spikarna i etosramen. Väcka enorma känslor. De gamla grekerna skulle varit sjukt impade. Och jag kommer alltid minnas den där föreläsningen, och hur hon avslutade den.

Tyvärr minns jag inte jättemycket om hennes tips kring självkänsla.

.

6 kommentarer:

Jenny Forsberg sa...

Varför nöja dig med att ha ett soundtrack just när du håller utbildningar? Kan du inte ha en låt som alltid spelas upp när du dyker upp? Tänk dig själv att din låt spelas när du dyker upp på kontoret på morgonen ♪♫♪♪♫, kliver in i tunnelbanevagnen ♪♫♪♪♫, kommer in på dagis för att hämta barnen ♪♫♪♪♫. ALLA kommer att koppla ihop dig med den här låten. Snacka om att bygga personligt varumärke :-)

Glimra sa...

yeah baby. Exakt. Jag tänkte mig en hel lista (på spåttifaj antar jag) där man kan välja det som passar. Just nu kollar jag in just Kristina från Duvemåla. Säga vad man vill om musikaler, men de kan konsten att väcka känslor.
http://open.spotify.com/track/7v2j7GRtw2aNFE0f1XD4TB

Glimra sa...

... lite som den här gamla klassikern från Uni:

Demand that everyone address you as "Conquistador".

http://www.skrause.org/humor/annoy.shtml

TheDailyRobusta sa...

Kanske den här:

http://www.youtube.com/watch?v=Hzf9FJjkLb8

Anonym sa...

En dagismamma berättade i vintras att hon är violinist och spelade i Kristina-orkestern, både i Malmö och på Cirkus. Jag blev så impad att jag nästan föll omkull. Och hennes man spelar i filharmonikerna, nån typ av blås. OH, vad coolt sånt är.

Det är lite synd att du inte kör bil, där kan man ju verkligen pumpa sitt eget soundtrack på högsta.

Det jag befarade har redan hänt, förresten - jag kommer inte åt FB från jobbet - åtkomst nekad. SÅ mycket slurfade jag faktiskt inte...

Puss! /Anka

Glimra sa...

Ja härregud. Tänk att få jobba med musik. Och tänk att jag inte lyssnade på musik typ hela förra året. Inte konstigt att jag blev dålig.