2017-03-25

Arbeta rätt för effektiva texter på webben

Se dessa 6 föreläsningar från Webbdagarna – om du vill göra bra effektiva texter för webben, nyhetsbrevet osv. och jobba på ett smart sätt.

1. Oli Gardner om att leda användarna rätt genom datadriven design, smarta texter och bra arbetssätt. En viktig poäng: se till att designer och skribent arbetar tillsammans!

2. Els Aerts om att användningstesta med rätt metod för rätt sak, för effekt och användbarhet. Det mesta är gratis eller billigt, och lätt, bara du tänker efter före.

3. Nancy Harhut om psykologin bakom hur folk väljer när de läser – vilka textgrepp som leder till köp. Vad är oemotståndligt, och varför?


Åså lite om arbetssätt

4. Jocelyn K. Glei om hur du blir mer produktiv och motstår distraktionerna under arbetsdagen. Vill du verkligen lägga flera år på meningslösa möten och mejl? Här får du strategier för att undkomma.

5. Angie Schottmuller om hur du skapar ett bra samarbete i teamet av både it-folk och marknadsfolk (eller "hur du får it-folket att göra som du vill") (Kanske lite fördomsfull och tramsig föreläsning, men poängerna är viktiga och vettiga: ditt team är din första kund, mottagaranpassa till dem också, ta hänsyn till vilka de är och vad de behöver för att kunna jobba bra.)

6. Tobias Degsell om kreativitet – hur släpper vi fram den, vad är den, var finns den? Mycket inspirerande om hur rätt bordsplacering leder till Nobelpris, med mycket mera.Jag själv höll i workshoppen 7 steg för effektiva texter i responsiv miljö. Om du vill veta mer om det så håll utkik på expressiva.se.

Inga kommentarer: