2009-10-19

Du är vad du låter. Mobilens ringsignal som ledtråd till personligheten.

Saker man inte kunde basera sina fördomar om folk på för tjugo år sedan: Vilken ringsignal de har valt för sin mobiltelefon.

G är ju bara fantastiskt rolig som har Carmina Burana som grandiost soundtrack. Men det gäller att kombinera kaxighet med stil eller avslappnad attityd. Vissa utstrålar bara att de försöker alldeles för mycket. "Jag är verkligen, VERKLIGEN, såhär rolig och ball. Och ironisk. Faktiskt!"

Och är man ute efter att hitta någon att dejta så tror jag ringsignalen är en användbar pusselbit när man ska försöka få ihop en bild av vem en person är.

Vad tror du?

Vad har du för roliga och talande exempel på kombinationen personlighet och ringsignal?

Själv har jag en funktionell rätt mjuk och bubblig signal som följde med i telefonen. Jag har valt den för att den är diskret (ringer inte hela tiden utan i kortare omgångar). Min sms-signal har jag precis bytt från ett glatt "svirr" till något av ett metalliskt knack, för att E tyckte den förra lät som brandlarmet. Vad säger det här om mig? :-)

6 kommentarer:

Anna Hass sa...

Fniss, nu bytte jag signaler ... För ringsignal valde jag bland annat mellan Goodnight lovers (Depeche) och Turn me on (Norah Jones) men landade på Forever young (Alphaville). För sms valde jag en ännu mer diskret signal som bara piper en gång.

Botilda sa...

Å, det är såna här viktiga frågor som får mig att surfa runt på sajter för att leta efter just rätt signal och läsa instruktioner till hur man tillverkar egna. I stället för att förbereda kursen i morgon, alltså. Och utan att hitta nåt.

Jag har landat i enkelt pip för sms och nåt inbyggt eller medföljande som ringsignal. Länge hade jag Benny Anderssons signal från Röda korset - men den gillade inte övriga hushållet... Nästa telefon ska vara kolare och ha en kolare signal, så det så. Återkommer om vad det blir!

kockajäveln sa...

haha ja då låter jag helt galen;) sicken tjusig blogg du har!;)

Sonja PL sa...

Jag tror att du har rätt :-)
Själv har jag en mycket enkel telefon med groda som ringsignal och vanligt pip som SMS-signal.

Mirre sa...

killers som ringsignal och bara tystnad, dvs ingen messignal... eeehhh? psycho? bipolär?

Garderobiären sa...

Ytterligare ett område att ha prestationsångest över ;-). Nu är ju Carmina Burana utbytt mot kackig version av en skräpcountrylåt (inför en konsert). Jag borde byta ut den för den är ganska irriterande och jag sitter i kontorslandskap men jag blir lite glad när jag hör den så jag har inte kommit mig för.